×

Attentie

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Cursussen en Workshops

Heeft u dat nou ook altijd willen leren ?

Gewoon zelf u eigen houten kunstwerken snijden, zelf letters leren snijden , paneel in reliëf uitsnijden, ornemanten maken, 3-D werken, grote en kleine werkstukken.

In Nederland bestaan niet veel cursisinstellingen die een cursus houtsnijden organiseren. Wij organiseren dit.

Voor welke groepen is deze cursus.? Deze cursus wordt gehouden voor zowel de beginner als de gevorderde snijder. Zelfs als gevorderde snijder kunt u bij ons terecht. Wij ondersteunen u dan bij het maken van uw werkstuk. Het afgelopen jaar zijn er weer grote werkstukken gemaakt ,o.a. een op ware grootte gemaakte herder met schapen in een plat lindehout van 7 cm dik.

De cursus bestaat in totaal uit 20 lessen. Voor deze lessen betaalt u € 250,-. De lessen beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Er is doorlopend koffie en thee. De lessen worden verzorgd in ons atelier in Kampen.

De cursussen worden gehouden op de maandag-, dinsdag- en donderdagavond. De start van ieder cursusjaar is in de 1e volle week van oktober. We eindigen eind maart.

Al jaren verzorgen wij 24 lessen i.p.v. 20 lessen. Deze lessen brengen wij niet extra in rekening. Beide partijen hebben daar voordeel van. Mocht er van onze kant een aantal lessen uitvallen dan houden de cursisten hun 20 betaalde lessen. Uiteraard in overleg. Omgekeerd, als cursisten een aantal lessen moeten missen ,behouden ze ook hun 20 betaalde lessen.

Gastles.

Als er een werkplek over is , dan is r gelegenheid voor een gastles. U kunt dan,in overleg,een introducé meenemen. Deze les kost € 15,-

In ons atelier treft u een ruime sortering PHEILL Gutsen aan. Wij adviseren u voor het begin van de cursus over de aanschaf hiervan. Welke gutsen u wilt aanschaffen hangt heel sterk af van uw eigen voorkeuren. Voor het snijden van letters heeft u andere gutsen nodig dan voor het snijden van bv. reliëf.

Wij werken  met vele houtsoorten maar het meeste met Lindehout en Jelutonghout.

Heeft u interesse meld u zich dan tijdig aan. Er is steeds veel animo voor de cursussen.

En...echt......... IEDEREEN KAN HET LEREN. U zult echt versteld staan van de werkstukken die u met ondersteuning zelf kunt maken, ook al na enkele lessen .In onderstaande fotoalbum treft u foto´s aan van cursisten. De meeste cursisten zijn aan het einde van het eerste seizoen in staat om een dergelijk kunstwerk te maken. Natuurlijk met ondersteuning van de meester zelf.

 

 

 

Actueel

P.G.B. en Houtsnijden.

We zijn enorm trots op de resultaten van een van onze cursisten. Via haar eigen PGB kocht ze onze hulp in. Met onze kennis en haar inzet maakte zij onderstaande schitterende snijwerk. Het hielp haar in haar persoonlijke groei.

17 jaar cursisten aan het werk

© 2018 Atelier Schinkel | Stuur ons een e-mail voor informatie | Telefoon: 038-3327689